Αν σας ενδιαφέρει η δουλειά μου και επιθυμείτε να με στηρίξετε μπορείτε να το κάνετε στο Patreon. Εκεί μπορείτε να βλέπετε πρώτοι νέες σελίδες ή έργα /μεταφράσεις, έργα μου (πίνακες, σχέδια, εικονογραφήσεις, καρικατούρες) σε υψηλή ανάλυση και αφίσες (μεγέθη Α3 και Α4) βασισμένες σε δουλειές μου.

 become a patron button

 

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015 13:14

Ο ζωγράφος και το μοντέλο

Πιθανότατα ένα από τα παλιότερα έργα όχι μόνο εδώ αλλά σε ολόκληρο το site. Χρησιμοποιεί την τεχνική του πίνακα μέσα σε πίνακα (για την ακρίβεια δυο πίνακες- το τοπίο αριστερά και ο πίνακας πάνω στο καβαλέτο, ο οποίος είναι υπαρκτός, τον είχα κάνει παλιότερα και τον είχα δωρίσει σε μια φίλη). Υπάρχει μια ξεκάθαρη επιρροή από αναγεννησιακούς (κυρίως μανιεριστικούς) και μπαρόκ πίνακες.

Τα ανδρείκελα εδώ έχουν ανθρώπινη μορφή (αν και με μια μανιεριστική επιμήκυνση) σε ασυνήθιστες πόζες. Το πίσω μέρος της κοπέλας ίσως έχει επηρεαστεί από τον διάσημο πίνακα του Βελάσκεθ (Rokeby Venus). Γενικά ολόκληρη τη μορφή της ίσως θα ήθελα να την σχεδιάσω από την αρχή καθώς υπάρχουν αρκετά λάθη στην ανατομία της (ιδίως στο πάνω μέρος της).

Παρά τα λάθη αυτά (κι άλλα φαντάζομαι) ο πίνακας αυτός παραμένει μια από τις αγαπημένες μου εικόνες.

Additional Info

  • Μέσο: λάδι σε καμβά
  • Διαστάσεις: 50 x 60 cm
  • Ημερομηνία: 2004
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

Κυκλοφορεί

Τα Θέλουμε Όλα

οι εκδόσεις των συναδέλφων, Νοέμβριος 2021

Καλοκαίρι 1969, Ιταλία. Ένα χρόνο μετά τον Μάη του '68, οι εργάτες της ΦΙΑΤ ξεκινούν ένα δυναμικό και αδιαμεσολάβητο απεργιακό αγώνα ενάντια στην πανίσχυρη εργοδοσία. Ο αγώνας τους αποτέλεσε την απαρχή μιας δεκαετίας εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων όπου πρωταγωνίστησε το κίνημα της Αυτονομίας και που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η τελευταία έφοδος της εργατικής τάξης στον ουρανό. Τελευταία... ας ελπίσουμε μέχρι την επόμενη...

διαβάστε περισσότερα...

frontVogliamoTutti

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes