Καρικατούρες

Καρικατούρες

Στα τέλη της δεκαετίας του 2000 και το '11, '12 είχα φτιάξει κάποιες γελοιογραφίες και καρικατούρες εμπνευσμένος κυρίως από την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Κάποια από αυτές τις εικόνες τις χρησιμοποίησα για να εικονογραφήσω δουλειές με animation (Los Socialistas και Take them down) ενώ άλλες είχαν πιο πολύ το χαρακτήρα σατιρικού σκίτσου (μπορείτε να δείτε κάποιες από αυτές στο τμήμα σχέδια->γελοιογραφίες Ι, ΙΙ και ΙΙΙ).

Καθώς μόλις πρόσφατα άρχισα να ξανακάνω κάποιες προσπάθειες στο χώρο της καρικατούρας -εμπνευσμένος αυτή τη φορά κι από άλλες πηγές όπως η λογοτεχνία, αποφάσισα να συγκεντρώσω εδώ τις καλύτερες από αυτές.

Children categories

Σελίδα 1 από 2

Κυκλοφορεί

Τα Θέλουμε Όλα

οι εκδόσεις των συναδέλφων, Νοέμβριος 2021

Καλοκαίρι 1969, Ιταλία. Ένα χρόνο μετά τον Μάη του '68, οι εργάτες της ΦΙΑΤ ξεκινούν ένα δυναμικό και αδιαμεσολάβητο απεργιακό αγώνα ενάντια στην πανίσχυρη εργοδοσία. Ο αγώνας τους αποτέλεσε την απαρχή μιας δεκαετίας εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων όπου πρωταγωνίστησε το κίνημα της Αυτονομίας και που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η τελευταία έφοδος της εργατικής τάξης στον ουρανό. Τελευταία... ας ελπίσουμε μέχρι την επόμενη...

διαβάστε περισσότερα...

frontVogliamoTutti

become a patron button

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes