Ζωγραφική

Ζωγραφική

Ο υπερρεαλισμός (με έργα των Magritte, Dali, Εγγονόπουλο, Γουναρόπουλο κλπ), ο Κυβισμός (Picasso, Gris, ίσως κι ο Vlaminck αν και όχι καθαρά κυβιστής) και η Εννοιολογική Τέχνη είναι ίσως οι σημαντικότερες επιρροές μου χωρίς να παραγνωρίζω την αγάπη μου για τα έργα παλιότερων εποχών (με μια προτίμηση στο μανιερισμό, το μπαρόκ, τη μεσαιωνική τέχνη (manuscripts) και κάποιες πλευρές της αναγέννησης).

Οι πίνακες που μπορείτε να βρείτε εδώ είναι τοπία, παραστατικοί πίνακες (πορτρέτα, με ανδρείκελα -διστάζω να τα ομαδοποιήσω ως σουρεαλιστικά παρά τις εμφανείς επιροές από το συγκεκριμένο χώρο), αφηρημένοι ή γεωμετρικοί πίνακες, έργα οικειοποίησης, αντίγραφα και άλλα.

Children categories

Τοπία

Τοπία

Αν και έχω ζωγραφίσει κάμποσα τοπία, μόνο λίγα από αυτά έχουν γίνει με ρεαλιστικό (ή νατουραλιστικό ) τρόπο. Στα περισσότερα από αυτα έχω χρησιμοποιήσει μια (ψευδο)κυβιστική τεχνική, η οποία είναι στην πραγματικότητα ορθογώνια σχήματα / φόρμες με σχεδόν ενιαίο χρώμα το ένα πάνω στ' άλλο.

View items...
Παραστατικοί

Παραστατικοί

Σε αυτή την ενότητα μπορεί να βρει κανείς κυρίως πορτρέτα ( ή πίνακες με ανθρώπινες φιγούρες) και εικόνες με ανδρείκελα, εμπνευσμένα από τα έργα του S. Dali , G. de Chirico και N. Εγγονόπουλου. Υπάρχουν επίσης κάποιοι πίνακες με έναν κάπως πιο αφηρημένο χαρακτήρα, αλλά με αρκετά παραστατικά στοιχεία (ως εκ τούτου όχι τόσο αφηρημένοι ώστε να τα τοποθετήσω στο αντίστοιχο τμήμα).

View items...
Αφηρημένοι

Αφηρημένοι

Τα περισσότερα από τα αφηρημένα έργα εδώ είναι στην πραγματικότητα σπουδές. Μερικά από αυτά έχουν ένα έντονο γεωμετρικό χαρακτήρα και αυστηρή σχεδίαση, ενώ άλλοι έχουν δημιουργηθεί πιο αυθόρμητα. Επιπλέον, υπάρχουν κάμποσοι που έχουν κάποια παραστατικά στοιχεία (όχι όμως τόσα πολλά ώστε να τα τοποθετήσετε στο αντίστοιχο τμήμα).

View items...
Αντίγραφα/ Οικειοποίηση

Αντίγραφα/ Οικειοποίηση

Στην ενότητα αυτή υπάρχουν ως επί το πλείστον αντίγραφα γνωστών έργων ζωγραφικής. Επιπλέον, υπάρχουν κάποια έργα οικειοποίησης, δηλαδή έργα που αναπαράγουν αυθεντικούς πίνακες, αλλά με σκόπιμες αλλαγές προκειμένου να παραχθεί ένα νέο νόημα. Αντίγραφα και έργα οικειοποίησης υπάρχουν επίσης στο παλιά έργα /ζωγραφική -σχέδια.

View items...

Αν σας αρέσει η δουλειά μου και θέλετε να με υποστηρίξετε, μπορείτε να το κάνετε στο Patreon:

become a patron button

« March 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Please publish modules in offcanvas position.