Αν σας ενδιαφέρει η δουλειά μου και επιθυμείτε να με στηρίξετε μπορείτε να το κάνετε στο Patreon. Εκεί μπορείτε να βλέπετε πρώτοι νέες σελίδες ή έργα /μεταφράσεις, έργα μου (πίνακες, σχέδια, εικονογραφήσεις, καρικατούρες) σε υψηλή ανάλυση και αφίσες (μεγέθη Α3 και Α4) βασισμένες σε δουλειές μου.

 become a patron button

 

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 08:47

Σπουδές I

Οι πίνακες αυτοί είναι διάφορες δοκιμές και σπουδές ανάμεσα στα 2011 και 2013. Ο πρώτος ονομάζεται "Σύνθεση" και είναι ο πιο πρόσφατος (2013). Είναι το αποτέλεσμα πειραματισμών για σύνθεση με περιορισμένη χρωματική παλέτα.

Η δεύτερη εικόνα ονομάζεται "Σύννεφα στην πόλη (Μάτια)" (2012). Φτιάχτηκε πάνω από ένα σχέδιο ενός προσώπου (εξ ου και ο υπότιτλος). Το έργο πραγματοποιήθηκε σε μια δύσκολη περίοδο -προσπάθησα να διατηρήσω κάποια ισορροπία (σε κάποιο σημείο ο πίνακας είχε φθάσει να μοιάζει με μια τεράστια μαύρη μουτζούρα) αλλά δεν είμαι σίγουρος αν τα κατάφερα εντελώς.

Η τρίτη εικόνα δεν έχει κάποιο τίτλο και φτιάχτηκε στην ουσία παίζοντας με χρώματα και φόρμες ενώ έφτιαχνα τον προηγούμενο πίνακα (σύννεφα στην πόλη).

Ο επόμενος πίνακας (του 2013) είναι ίσως ο πιο παραστατικός και επίσης δεν έχει όνομα. Το πρόσωπο πίσω αποτελεί μια πολύ βιαστική αυτοπροσωπογραφία.

Ο τελευταίος πίνακας ονομάζεται Η Πληγή (Κλαδιά) και είναι ο παλιότερος εδώ (του 2011). Το όνομα του προέρχεται από τη μαύρη λεπίδα στην κορυφή και προς τα πάνω της εικόνας και το κόκκινο χρώμα που μοιάζει με αίμα που στάζει από κλαδιά.

Όλοι οι πίνακες έχουν γίνει με ακρυλικά πάνω σε χαρτόνι διαστάσεων 1m x 70cm.

Additional Info

  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

Κυκλοφορεί

Τα Θέλουμε Όλα

οι εκδόσεις των συναδέλφων, Νοέμβριος 2021

Καλοκαίρι 1969, Ιταλία. Ένα χρόνο μετά τον Μάη του '68, οι εργάτες της ΦΙΑΤ ξεκινούν ένα δυναμικό και αδιαμεσολάβητο απεργιακό αγώνα ενάντια στην πανίσχυρη εργοδοσία. Ο αγώνας τους αποτέλεσε την απαρχή μιας δεκαετίας εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων όπου πρωταγωνίστησε το κίνημα της Αυτονομίας και που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η τελευταία έφοδος της εργατικής τάξης στον ουρανό. Τελευταία... ας ελπίσουμε μέχρι την επόμενη...

διαβάστε περισσότερα...

frontVogliamoTutti

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes