Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2024 14:25

Hobbit hole

Αυτό είναι το πρώτο μου ολοκληρωμένο διόραμα. Αποτελεί μακέτα και προσχέδιο για μια πραγματική (ελπίζω) κατασκευή και η κλίμακα του είναι 1μ->5εκ. Τα υλικά κατασκευής του για το κτίριο και το έδαφος είναι χαρτόνι (κυρίως), πηλός, στόκος και κοσκινισμένο χώμα. Το γρασίδι έγινε με δυο τρόπους: Ο ένας ήταν με λεπτοκομμένο, βαμμένο σφουγγαράκι (το κίτρινο μέρος) και ο δεύτερος με βαμμένο (σε διάφορες αποχρώσεις) πριονίδι. Για τη στέγη χρησιμοποίησα το πράσινο μέρος από σφουγγαράκια (για να δώσω όγκο) και από πάνω κόλλησα το γρασίδι. Στην άκρη του διοράματος έχω φτιάξει μια κατασκευή που μοιάζει με πηγάδι το οποίο στην πραγματικότητα θα είναι κάτι σαν ξυλόσομπα, και από πάνω έχω τοποθετήσει τον ηλιακό φούρνο.
Οι κόλλες που χρησιμοποίησα ήταν PVA χειροτεχνίας και ζεστής σιλικόνης.
Μπορεί να δει κανείς την πορεία των εργασιών (αλλά και το εσωτερικό του χομπιτόσπιτου) στις φωτογραφίες της γκαλερί.

Προβλήματα
Το διόραμα έγινε σχεδόν με ελάχιστο κόστος (καθώς ο σκοπός του ήταν εξαρχής να αξιοποιηθεί σαν προσχέδιο για κάτι άλλο). Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποίησα όποια υλικά ήταν πιο εύκαιρα εκείνη τη στιγμή. Έτσι εκ των υστέρων, κρίνω ότι η επιλογή του χαρτονιού ήταν προβληματική καθώς χρησιμοποίησα κυρίως κομμάτια από χαρτόκουτα, τα οποία έχουν κενό στο πλάι (ανάμεσα στα φύλλα τους) κάτι που φαίνεται άσχημο.
Επίσης η στέγη δεν ακουμπάει καθόλου στο ένα κολλονάκι της πόρτας (έγινε λάθος αρχικός υπολογισμός).

 

Additional Info

  • Μέσο: χαρτόνια, πριονίδι, πηλός, ακρυλικά...
  • Ημερομηνία: 2023

Κυκλοφορεί

Τα Θέλουμε Όλα

οι εκδόσεις των συναδέλφων, Νοέμβριος 2021

Καλοκαίρι 1969, Ιταλία. Ένα χρόνο μετά τον Μάη του '68, οι εργάτες της ΦΙΑΤ ξεκινούν ένα δυναμικό και αδιαμεσολάβητο απεργιακό αγώνα ενάντια στην πανίσχυρη εργοδοσία. Ο αγώνας τους αποτέλεσε την απαρχή μιας δεκαετίας εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων όπου πρωταγωνίστησε το κίνημα της Αυτονομίας και που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η τελευταία έφοδος της εργατικής τάξης στον ουρανό. Τελευταία... ας ελπίσουμε μέχρι την επόμενη...

διαβάστε περισσότερα...

frontVogliamoTutti

become a patron button

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes