Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 09:03

Κάστρα κ' Πολιορκητές

Το Κάστρα και Πολιορκητές είναι ένα πολύ παλιό επιτραπέζιο παιχνίδι που ήταν πολύ δημοφιλές τις δεκαετίες του ‘80 και ’90. Οι δύο παίκτες έπαιρναν από ένα στρατό, έστηναν τα τείχη, τα φρούρια και τους στρατιώτες τους και μετά με διάφορες πολεμικές μηχανές εκτόξευαν οβίδες ο ένας στον άλλο προσπαθώντας να κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά στον αντίπαλο.
Το παιχνίδι παρόλο που διατηρεί τη δημοφιλία του (ειδικά σε ηλικίες άνω των τριάντα, σαράντα) έχει σταματήσει να κυκλοφορεί -τουλάχιστον στην Ελλάδα, αν και έχει βγει μια καινούρια έκδοση τον τελευταίο καιρό αρκετά όμως διαφοροποιημένη. Μπορεί κανείς να το βρει μεταχειρισμένο και συνήθως σε αρκετά τσιμπημένες τιμές.
Το δικό μας παιχνίδι (εμένα και του αδερφού μου) ήταν παρατημένο εδώ και πολλά χρόνια σε κάποια αποθήκη. Φέτος αποφάσισα να το επιδιορθώσω και να δω αν μπορεί να ξαναγίνει λειτουργικό.
Τα βασικά προβλήματα ήταν ότι έλειπαν ή είχαν σπάσει όλα τα κινητά μέρη στα περισσότερα όπλα (βαλλίστρες και καταπέλτες). Για την επιδιόρθωση χρησιμοποίησα ξυλάκια για μπάρμπεκιου (αυτά με τη ορθογώνια λαβή την άκρη), λάστιχα, μεταλλικούς συνδετήρες (που τους άνοιξα για να φτιάξω τους άξονες περιστροφής), μπογιές και ένα dremmel για τις μικροεργασίες (τρυπήματα, κοψίματα, τριψίματα).
Στα επόμενα σχέδια είναι να φτιάξω και δικές μου κατασκευές.

Additional Info

  • Μέσο: ξύλα, μπογιές, λάστιχα, συνδετήρες κ.α.
  • Ημερομηνία: 2023

Κυκλοφορεί

Τα Θέλουμε Όλα

οι εκδόσεις των συναδέλφων, Νοέμβριος 2021

Καλοκαίρι 1969, Ιταλία. Ένα χρόνο μετά τον Μάη του '68, οι εργάτες της ΦΙΑΤ ξεκινούν ένα δυναμικό και αδιαμεσολάβητο απεργιακό αγώνα ενάντια στην πανίσχυρη εργοδοσία. Ο αγώνας τους αποτέλεσε την απαρχή μιας δεκαετίας εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων όπου πρωταγωνίστησε το κίνημα της Αυτονομίας και που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η τελευταία έφοδος της εργατικής τάξης στον ουρανό. Τελευταία... ας ελπίσουμε μέχρι την επόμενη...

διαβάστε περισσότερα...

frontVogliamoTutti

become a patron button

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes