Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 08:50

Κατασκευές με ρολά χαρτονιού

Εύκολες κατασκευές με ρολά από χαρτόνι για να τις κάνει κανείς με το παιδί του. Τις περισσότερες τις έχω δει από ιστοσελίδες και βίντεο (υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες, αρκεί κάποιος να έχει όρεξη να το ψάξει). Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι ρολά από χαρτί υγείας, χοντρά χρωματιστά χαρτόνια, ματάκια για χειροτεχνίες, χρώματα.
Τα μικρά αεροπλανάκια έχουν μέγεθος περίπου 5 με 7 εκ. Εδώ χρησιμοποίησα λεπτά ρολά χαρτονιού, τέμπερες, κόλλα σιλικόνης, ξύλα χειροτεχνίας, καπάκια μπουκαλιών και για το ελικοπτεράκι κάποια έξτρα υλικά (πλαστικό για την πίσω προπέλα, μια μεταλλική βάση για τον έλικα και ένα κομμάτι γυαλί για το μπροστινό μέρος).
Κατά καιρούς έχουμε φτιάξει κι άλλες κατασκευές με τα παιδιά αλλά δεν επέζησαν (μετακομίσεις και το πέρασμα του χρόνου).

Additional Info

  • Μέσο: χαρτόνια, κόλλα, μπογιές κ.α.
  • Ημερομηνία: 2022

Κυκλοφορεί

Τα Θέλουμε Όλα

οι εκδόσεις των συναδέλφων, Νοέμβριος 2021

Καλοκαίρι 1969, Ιταλία. Ένα χρόνο μετά τον Μάη του '68, οι εργάτες της ΦΙΑΤ ξεκινούν ένα δυναμικό και αδιαμεσολάβητο απεργιακό αγώνα ενάντια στην πανίσχυρη εργοδοσία. Ο αγώνας τους αποτέλεσε την απαρχή μιας δεκαετίας εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων όπου πρωταγωνίστησε το κίνημα της Αυτονομίας και που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η τελευταία έφοδος της εργατικής τάξης στον ουρανό. Τελευταία... ας ελπίσουμε μέχρι την επόμενη...

διαβάστε περισσότερα...

frontVogliamoTutti

become a patron button

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes