Αν σας ενδιαφέρει η δουλειά μου και επιθυμείτε να με στηρίξετε μπορείτε να το κάνετε στο Patreon. Εκεί μπορείτε να βλέπετε πρώτοι νέες σελίδες ή έργα /μεταφράσεις, έργα μου (πίνακες, σχέδια, εικονογραφήσεις, καρικατούρες) σε υψηλή ανάλυση και αφίσες (μεγέθη Α3 και Α4) βασισμένες σε δουλειές μου.

 become a patron button

 

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 07:37

Ο Παίχτης

Είναι μια μονοσέλιδη ιστορία για έναν ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια ενός ματς. Είναι επιθετικός αλλά έχει χάσει εδώ και καιρό την ικανότητα να σκοράρει. Οι συμπαίκτες του αποφεύγουν να του δώσουν πάσα και να τον βάλουν στο παιχνίδι, κι αυτός πικραίνεται και εκνευρίζεται. Η βασική επιρροή για αυτό το κόμικ ήταν μια ιστορία που είχα ακούσει παλιότερα για έναν πολύ καλό επιθετικό που όμως είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα -ακόμα κι αν είχε περάσει όλη την αντίπαλη ομάδα δεν έβαζε γκολ με τίποτα.

Η ιστορία προέρχεται από ένα παλιό σύντομο ποίημα που είχα γράψει και είχα αποφασίσει να το μετατρέψω σε κόμικ. Πρόκειται για την ίδια περίπτωση με τα Ποίημα και Η Δίκη. Η αρχική μου σκέψη ήταν να τα αφήσω χωρίς χρώμα και να τα χρησιμοποιήσω ως εικονογραφήσεις -ποίηματα σε μια συλλογή που ετοίμαζα τότε. Το project εγκαταλείφθηκε (λόγω έλλειψης πόρων και έγκρισης κάποιου εκδοτικού οίκου) κι έτσι προσέθεσα χρώμα και τα άφησα σαν ανεξάρτητα κόμικς.

Χρησιμοποίησα Photoshop για χρώμα και κείμενο.

Το κόμικ χρησιμοποιήθηκε σαν σενάριο και βάση για ένα animation που έφτιαξα το 2013 (μπορείτε να το δείτε στο αντίστοιχο τμήμα)

Additional Info

  • Μέσο: Μαρκαδόροι, ψηφιακό χρώμα
  • Ημερομηνία: 2008

Κυκλοφορεί

Νύχτες με Αέρα

εκδόσεις ΚΨΜ, Οκτώβριος 2018

Είναι επικίνδυνο να ταξιδεύεις νύχτα - ειδικά όταν έχει αέρα. Για κάποιους όμως είναι ακόμα πιο επικίνδυνο... Για αυτούς το φεγγάρι είναι πάντα κόκκινο κι ο αέρας μυρίζει αίμα. Παρ΄ όλα αυτά επιζούν. Γιατί πρέπει. Γιατί είναι αποφασισμένοι...

διαβάστε περισσότερα...

banner nyxtes

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes