Αν σας ενδιαφέρει η δουλειά μου και επιθυμείτε να με στηρίξετε μπορείτε να το κάνετε στο Patreon. Εκεί μπορείτε να βλέπετε πρώτοι νέες σελίδες ή έργα /μεταφράσεις, έργα μου (πίνακες, σχέδια, εικονογραφήσεις, καρικατούρες) σε υψηλή ανάλυση και αφίσες (μεγέθη Α3 και Α4) βασισμένες σε δουλειές μου.

 become a patron button

 

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 12:23

"I want you"

Η αφίσα αυτή δημιουργήθηκε για τους 11 κατηγορούμενους για τα επεισόδια κατά την επίσκεψη του ΓΑΠ (ως πρωθυπουργός) τον μάρτη του 2011 στη Σύρο. Είχε μόλις ανακοινώσει την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και υπήρχαν πολλές αντίδρασεις. Παρότι νόμιζε πως στη Σύρο ίσως περνούσε με ευκολία (έχοντας σαν στόχο μια περιοδεία προπαγάνδισης) η αντίδραση του κόσμου ματαίωσε όλα του τα όνειρα. Τα ΜΑΤ προκλητικά όπως πάντα, επιτέθηκαν στον κόσμο ρίχνοντας πλήθος χημικών και ξύλο. Τώρα 5 χρόνια μετά περνάνε από δίκη 11 άτομα με κατηγορίες διατάραξης ειρήνης (με μεγαλύτερη πολιτική σημασία προφανώς και στόχο τον εκφοβισμό του κόσμου που αντιστέκεται και στην ουσία μια ποινικοποίηση των αγώνων). 

Το νόημα της αφίσας (ελαφρώς προβοκατόρικο) που δημιουργήθηκε μέσα από την κατάληψη του Ανοιχτού Τρίτου είναι: στη θέση των 11 κατηγορούμενων θα μπορούσε να είναι ο καθένας από μας που βρέθηκε εκείνη τη μέρα στην πλατεία διαδηλώνοντας.

Για το ίδιο θέμα συστήθηκε μια Πρωτοβουλία (Πρωτοβουλία Ενάντια στις Διώξεις) με την οποία επίσης βγάλαμε μια αφίσα.

Εκείνες τις μέρες είχα κάνει και κάποιες σχετικές γελοιογραφίες 

Κυκλοφορεί

Νύχτες με Αέρα

εκδόσεις ΚΨΜ, Οκτώβριος 2018

Είναι επικίνδυνο να ταξιδεύεις νύχτα - ειδικά όταν έχει αέρα. Για κάποιους όμως είναι ακόμα πιο επικίνδυνο... Για αυτούς το φεγγάρι είναι πάντα κόκκινο κι ο αέρας μυρίζει αίμα. Παρ΄ όλα αυτά επιζούν. Γιατί πρέπει. Γιατί είναι αποφασισμένοι...

διαβάστε περισσότερα...

banner nyxtes

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes