Αν σας ενδιαφέρει η δουλειά μου και επιθυμείτε να με στηρίξετε μπορείτε να το κάνετε στο Patreon. Εκεί μπορείτε να βλέπετε πρώτοι νέες σελίδες ή έργα /μεταφράσεις, έργα μου (πίνακες, σχέδια, εικονογραφήσεις, καρικατούρες) σε υψηλή ανάλυση και αφίσες (μεγέθη Α3 και Α4) βασισμένες σε δουλειές μου.

 become a patron button

 

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 08:17

Αθήνα

Πρόκειται για μια σχεδόν κυβιστική απεικόνιση της Αθήνας. Υπάρχουν δυο κύριες επιρροές πίσω από τη δημιουργία του έργου: ο κυβισμός φυσικά και η πολιτική κατάσταση στην πόλη και τη χώρα.

Παρόλο που το έργο παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με άλλα κυβιστικά έργα (χρωματική κλίμακα, γεωμετρικές φόρμες, γράμματα) διστάζω να το αποκαλέσω κυβιστικό αφού οι φόρμες εδώ δεν προσπαθούν να αποδώσουν μια τρισδιάστατη απεικόνιση κάποιων αντικειμένων (κτίρια) αλλά περισσότερο θυμίζουν τετράγωνα το ένα πάνω από το άλλο (όπως συμβαίνει σε μεγαλύτερο βαθμό και στα περισσότερα από τα τοπία που έχω κάνει).

Additional Info

  • Μέσο: ακρυλικό σε χαρτί
  • Διαστάσεις: 1m x 70 cm
  • Ημερομηνία: 2011
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

Κυκλοφορεί

Νύχτες με Αέρα

εκδόσεις ΚΨΜ, Οκτώβριος 2018

Είναι επικίνδυνο να ταξιδεύεις νύχτα - ειδικά όταν έχει αέρα. Για κάποιους όμως είναι ακόμα πιο επικίνδυνο... Για αυτούς το φεγγάρι είναι πάντα κόκκινο κι ο αέρας μυρίζει αίμα. Παρ΄ όλα αυτά επιζούν. Γιατί πρέπει. Γιατί είναι αποφασισμένοι...

διαβάστε περισσότερα...

banner nyxtes

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes