Αν σας ενδιαφέρει η δουλειά μου και επιθυμείτε να με στηρίξετε μπορείτε να το κάνετε στο Patreon. Εκεί μπορείτε να βλέπετε πρώτοι νέες σελίδες ή έργα /μεταφράσεις, έργα μου (πίνακες, σχέδια, εικονογραφήσεις, καρικατούρες) σε υψηλή ανάλυση και αφίσες (μεγέθη Α3 και Α4) βασισμένες σε δουλειές μου.

 become a patron button

 

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 13:59

Στέγες στην Κέρκυρα

Το τοπίο αυτό έχει δημιουργηθεί με την ίδια περίπου τεχνική όπως και τα περισσότερα τοπία που έχω ζωγραφίσει -μια τεχνική σχεδόν κυβιστική ή ψευδοκυβιστική για να είμαστε πιο ακριβείς. Εδώ προσπαθώ περισσότερο να διατηρήσω τις κυβικές φόρμες απλοποιώντας όλα τα άλλα (χωρίς να παραμορφώνω τα χρώματα προς μια γκρίζα ή καφετιά απόχρωση) ενώ οι υπόλοιποι πίνακες λειτουργούν περισσότερο με εξαρθρωμένα τετράγωνα παρά με κύβους.

Το τοπίο προέρχεται από μια φωτογραφία από ψηλά της πόλης της Κέρκυρας που από την πρώτη στιγμή που την είδα με εντυπωσίασε η έντονη γεωμετρική δομή και φόρμα της. Επιπλέον ήθελα να δημιουργήσω μια εικόνα μεγάλων διαστάσεων (που θα λειτουργεί ελπίζω από απόσταση) χρησιμοποιώντας την τεχνική των τετραγώνων, με πολλές αποχρώσεις και χρώματα και ιδιαίτερη έμφαση στις στέγες της πόλης που αποτελούν και ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της.

Additional Info

  • Μέσο: ακρυλικό σε χαρτί
  • Διαστάσεις: 138 x 98 cm
  • Ημερομηνία: 2011
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

Κυκλοφορεί

Νύχτες με Αέρα

εκδόσεις ΚΨΜ, Οκτώβριος 2018

Είναι επικίνδυνο να ταξιδεύεις νύχτα - ειδικά όταν έχει αέρα. Για κάποιους όμως είναι ακόμα πιο επικίνδυνο... Για αυτούς το φεγγάρι είναι πάντα κόκκινο κι ο αέρας μυρίζει αίμα. Παρ΄ όλα αυτά επιζούν. Γιατί πρέπει. Γιατί είναι αποφασισμένοι...

διαβάστε περισσότερα...

banner nyxtes

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes