Αν σας ενδιαφέρει η δουλειά μου και επιθυμείτε να με στηρίξετε μπορείτε να το κάνετε στο Patreon. Εκεί μπορείτε να βλέπετε πρώτοι νέες σελίδες ή έργα /μεταφράσεις, έργα μου (πίνακες, σχέδια, εικονογραφήσεις, καρικατούρες) σε υψηλή ανάλυση και αφίσες (μεγέθη Α3 και Α4) βασισμένες σε δουλειές μου.

 become a patron button

 

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 08:29

Απόσταση

Η επιδίωξη πίσω από αυτόν τον πίνακα ήταν να μοιάζει με μια σελίδα κόμικ. Δε συμπλήρωσα το κείμενο για να μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει τη δική του ιστορία (επιλέγοντας εξάλλου την πορεία με την οποία θα δει τα διάφορα στοιχεία της εικόνας).

Ο πίνακας κάνει μια αναφορά σε όλους αυτούς τους πίνακες /φωτογραφίες με κοπέλες στο παράθυρο (κι ειδικότερα στον αντίστοιχο πίνακα του Νταλί -τόσο αναφορικά με το σχέδιο όσο και σε σχέση με τη χρωματική κλίμακα στους τοίχους κλπ). Επίσης, υπάρχει μια μικρή αναφορά στα κόμικ του Κόρτο Μαλτέζε (του H. Pratt)  μέσα από το σχέδιο για τα σύννεφα αλλά και τη γενική ατμόσφαιρα του έργου.

(ιδιωτική συλλογή)

Additional Info

  • Μέσο: ακρυλικό σε καμβά
  • Διαστάσεις: 60 x 80 cm
  • Ημερομηνία: 2014
  • Διαθεσιμότητα: Μη διαθέσιμο /Ιδιωτική συλλογή

Κυκλοφορεί

Τα Θέλουμε Όλα

οι εκδόσεις των συναδέλφων, Νοέμβριος 2021

Καλοκαίρι 1969, Ιταλία. Ένα χρόνο μετά τον Μάη του '68, οι εργάτες της ΦΙΑΤ ξεκινούν ένα δυναμικό και αδιαμεσολάβητο απεργιακό αγώνα ενάντια στην πανίσχυρη εργοδοσία. Ο αγώνας τους αποτέλεσε την απαρχή μιας δεκαετίας εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων όπου πρωταγωνίστησε το κίνημα της Αυτονομίας και που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η τελευταία έφοδος της εργατικής τάξης στον ουρανό. Τελευταία... ας ελπίσουμε μέχρι την επόμενη...

διαβάστε περισσότερα...

frontVogliamoTutti

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes