Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 08:18

Νεαρή κυρία

Τρία έργα ζωγραφικής πορτρέτα μιας πολύ καλής φίλης μου. Τους έχω δώσει το όνομα «πορτρέτα νεαρής κυρίας» (υπάρχουν ακόμα δύο). Όλα βασίζονται σε φωτογραφίες. Από τα τρία παρακάτω νομίζω ότι το πιο πετυχημένο είναι το πρώτο. 

Μια νεαρή κοπέλα στον καθρέφτη, 2011

Είναι ένα πορτρέτο με σκούρο φόντο που θυμίζει ίσως πορτρέτα παλιότερων εποχών (μπαρόκ κλπ). Η αλήθεια είναι πως ήθελα να δημιουργήσω ένα πορτρέτο με παραδοσιακό τρόπο -η χρήση των ακρυλικών όμως με δυσκόλεψε από το να γίνει πιο "φρέσκο", πιο ζωντανό. Ίσως θα προτιμούσα να υπάρχουν πιο πλούσιες αποχρώσεις στο πρόσωπο αλλά γενικά είμαι ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα κυρίως λόγω σχεδίου και έκφρασης της κοπέλας (30 x 40 cm).

Bienvenidos, 2010

Μια άλλη ζωγραφική της σειράς με «πορτρέτα νεαρής κυρίας». Συνδυάζει ένα πλήρες πορτρέτο του σώματος και μια φωτογραφία ενός τοίχου που είχα δει στην Κούβα (Τρινιντάντ). Οι αναλογίες του σώματος θα μπορούσε να έχουν γίνει καλύτερα (αν και εδώ είναι ακόμη πιο παραμορφωμένες από την φωτογραφία). Μου αρέσουν τα χρώματα, όμως. (60 x 40 cm)

Πορτρέτο της μια νεαρή κοπέλα, 2009

Ένα άλλο πορτρέτο της νεαρής κυρίας σειράς. Χρησιμοποίησα ψυχρά χρώματα για να τονίσει το κίτρινο μαλλιά. Είναι μια ζωγραφική μου αρέσει, αν και δεν θυμίζει πολύ το πραγματικό πρόσωπο. (50 x 70 cm)

Additional Info

  • Μέσο: ακρυλικό σε καμβά
  • Ημερομηνία: 2009-2011
  • Διαθεσιμότητα: Μη διαθέσιμο /Ιδιωτική συλλογή

Κυκλοφορεί

Τα Θέλουμε Όλα

οι εκδόσεις των συναδέλφων, Νοέμβριος 2021

Καλοκαίρι 1969, Ιταλία. Ένα χρόνο μετά τον Μάη του '68, οι εργάτες της ΦΙΑΤ ξεκινούν ένα δυναμικό και αδιαμεσολάβητο απεργιακό αγώνα ενάντια στην πανίσχυρη εργοδοσία. Ο αγώνας τους αποτέλεσε την απαρχή μιας δεκαετίας εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων όπου πρωταγωνίστησε το κίνημα της Αυτονομίας και που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η τελευταία έφοδος της εργατικής τάξης στον ουρανό. Τελευταία... ας ελπίσουμε μέχρι την επόμενη...

διαβάστε περισσότερα...

frontVogliamoTutti

become a patron button

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes