Items filtered by date: Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 12:29

4. Η συνέλευση

Το Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ αποτελεί το τέταρτο και προτελευταίο κεφάλαιο του κόμικ Τα Θέλουμε Όλα που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Νάννι Μπαλεστρίνι.

Στο κεφάλαιο αυτό βλέπουμε τη συνέλευση (assemblea) εργαζομένων και φοιτητών στο πανεπιστήμιο το σαββατοκύριακο αλλά και συνοπτικά τις επόμενες μέρες που προηγήθηκαν της μεγάλης διαδήλωσης στις 3 Ιουλίου 1969 (που θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο επόμενο κεφάλαιο Η Εξέγερση).

Το κεφάλαιο αυτό στο μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στη συνέλευση. Αυτό σημαίνει ότι η δράση είναι ελάχιστη και στην ουσία εδώ διαβάζουμε κυρίως τις απόψεις πίσω από τις κινητοποιήσεις εκείνων των χρόνων στη ΦΙΑΤ (αλλά και στα Πανεπιστήμια, σε άλλα εργοστάσια κλπ.)

Αυτό αποτέλεσε και το μεγάλυτερο πρόβλημα σχεδιαστικά -πώς να δώσω μια ενδιαφέρουσα μορφή σε ένα σενάριο που αποτελείται κυρίως από ομιλίες και διάλογο.

Αναγκαστικά προσπάθησα να γίνω όσο το δυνατόν πιο περιεκτικός και σύντομος για να μην κουράσω τον αναγνώστη αλλά χωρίς να του στερήσω κάτι που μπορεί να έκρινα ως σημαντικό ως άποψη.

Επόμενο και τελευταίο κεφάλαιο θα είναι το Εξέγερση.

Κυκλοφορεί

Τα Θέλουμε Όλα

οι εκδόσεις των συναδέλφων, Νοέμβριος 2021

Καλοκαίρι 1969, Ιταλία. Ένα χρόνο μετά τον Μάη του '68, οι εργάτες της ΦΙΑΤ ξεκινούν ένα δυναμικό και αδιαμεσολάβητο απεργιακό αγώνα ενάντια στην πανίσχυρη εργοδοσία. Ο αγώνας τους αποτέλεσε την απαρχή μιας δεκαετίας εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων όπου πρωταγωνίστησε το κίνημα της Αυτονομίας και που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η τελευταία έφοδος της εργατικής τάξης στον ουρανό. Τελευταία... ας ελπίσουμε μέχρι την επόμενη...

διαβάστε περισσότερα...

frontVogliamoTutti

become a patron button

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes