Αν σας ενδιαφέρει η δουλειά μου και επιθυμείτε να με στηρίξετε μπορείτε να το κάνετε στο Patreon. Εκεί μπορείτε να βλέπετε πρώτοι νέες σελίδες ή έργα /μεταφράσεις, έργα μου (πίνακες, σχέδια, εικονογραφήσεις, καρικατούρες) σε υψηλή ανάλυση και αφίσες (μεγέθη Α3 και Α4) βασισμένες σε δουλειές μου.

 become a patron button

 

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 13:26

Τοπίο (Η σελήνη του Yves Tanguy)

Αυτός ο σχετικά μεγάλος πίνακας "αναπαριστά" ένα σχετικά αφηρημένο τοπίο που λόγω της ομοιότητας του με εικόνες από τοπία στο διάστημα (τουλάχιστον για μένα και κυρίως όσο αφορά τη χρωματική κλίμακα και τις φόρμες) του έδωσα τον τίτλο Σελήνη. Το όνομα του σουρεαλιστή ζωγράφου Yves Tanguy προστέθηκε γιατί το γαλάζιο του έργου (ίσως και οι απότομες φόρμες) μου θυμίζουν κάποια από τα έργα του.

Το έργο δε θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι πειρέχει μεγάλη δόση αυθορμητισμού (τουλάχιστον σε αυτό το τελικό στάδιο) αφού προήλθε από κάποια προσχέδια (τόσο σε χαρτί όσο και ψηφιακά).

Additional Info

  • Μέσο: ακρυλικό σε χαρτί
  • Διαστάσεις: 1m x 70 cm
  • Ημερομηνία: 2011
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

Κυκλοφορεί

Τα Θέλουμε Όλα

οι εκδόσεις των συναδέλφων, Νοέμβριος 2021

Καλοκαίρι 1969, Ιταλία. Ένα χρόνο μετά τον Μάη του '68, οι εργάτες της ΦΙΑΤ ξεκινούν ένα δυναμικό και αδιαμεσολάβητο απεργιακό αγώνα ενάντια στην πανίσχυρη εργοδοσία. Ο αγώνας τους αποτέλεσε την απαρχή μιας δεκαετίας εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων όπου πρωταγωνίστησε το κίνημα της Αυτονομίας και που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η τελευταία έφοδος της εργατικής τάξης στον ουρανό. Τελευταία... ας ελπίσουμε μέχρι την επόμενη...

διαβάστε περισσότερα...

frontVogliamoTutti

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes