Αν σας ενδιαφέρει η δουλειά μου και επιθυμείτε να με στηρίξετε μπορείτε να το κάνετε στο Patreon. Εκεί μπορείτε να βλέπετε πρώτοι νέες σελίδες ή έργα /μεταφράσεις, έργα μου (πίνακες, σχέδια, εικονογραφήσεις, καρικατούρες) σε υψηλή ανάλυση και αφίσες (μεγέθη Α3 και Α4) βασισμένες σε δουλειές μου.

 become a patron button

 

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015 08:59

Sack

Ο πίνακας αποτελεί μια κυβιστική προσπάθεια με έντονες επιρροές από τα αντίστοιχα έργα των Πικάσο, Μπρακ, Γκρις κλπ. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω και μια παρόμοια χρωματική κλίμακα βασισμένη σε καφετιά και γκρι χρώματα. Το θέμα του έργου είναι ένας σάκος (εδώ χρησιμοποιείται η λέξη sack με τις δυο της έννοιες: σάκος και απολύω) όπου πέφτουν ανθρώπινες φιγούρες μέσα στο κενό. 

Πρόκειται μάλλον για μια σπουδή παρά για κάποιο κανονικό έργο.

(αν και δεν είναι ακριβώς μη παραστατικό έργο, επέλεξα να το τοποθετήσω στο τμήμα των αφηρημένων έργων)

Additional Info

  • Μέσο: λάδι σε χαρτί
  • Διαστάσεις: 53 x 43 cm
  • Ημερομηνία: 2007
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

Κυκλοφορεί

Τα Θέλουμε Όλα

οι εκδόσεις των συναδέλφων, Νοέμβριος 2021

Καλοκαίρι 1969, Ιταλία. Ένα χρόνο μετά τον Μάη του '68, οι εργάτες της ΦΙΑΤ ξεκινούν ένα δυναμικό και αδιαμεσολάβητο απεργιακό αγώνα ενάντια στην πανίσχυρη εργοδοσία. Ο αγώνας τους αποτέλεσε την απαρχή μιας δεκαετίας εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων όπου πρωταγωνίστησε το κίνημα της Αυτονομίας και που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η τελευταία έφοδος της εργατικής τάξης στον ουρανό. Τελευταία... ας ελπίσουμε μέχρι την επόμενη...

διαβάστε περισσότερα...

frontVogliamoTutti

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes