Αν σας ενδιαφέρει η δουλειά μου και επιθυμείτε να με στηρίξετε μπορείτε να το κάνετε στο Patreon. Εκεί μπορείτε να βλέπετε πρώτοι νέες σελίδες ή έργα /μεταφράσεις, έργα μου (πίνακες, σχέδια, εικονογραφήσεις, καρικατούρες) σε υψηλή ανάλυση και αφίσες (μεγέθη Α3 και Α4) βασισμένες σε δουλειές μου.

 become a patron button

 

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 11:59

Περιστέρι στην πόλη

Ο πίνακας παρόλο που είναι "αφηρημένος" σε μεγάλο βαθμό διατηρεί ορισμένα παραστατικά στοιχεία.
Χρησιμοποίησα ασημένιο, γκρι και γενικά μεταλλικά και γκρίζα χρώματα για να αποδώσω μια αίσθηση της πόλης πίσω από το περιστέρι που απλά έχω σχεδιάσει το περόγραμμα του με λευκό. Το σχέδιο απηχεί επιρροές από πικάσο. Το περιστέρι έχει στο στόμα του ένα πράσινο κλαδάκι και στην αριστερή κορφή του πίνακα ένας γαλάζιος ουρανός προσπαθεί να ξεμυτίσει μέσα από τα μουντά, γκρι χρώματα της πόλης.

Τέλος, έχω σημαδέψει το περιστέρι με μια πληγή.

Additional Info

  • Μέσο: ακρυλικό σε καμβά
  • Διαστάσεις: 40 x 50 cm
  • Ημερομηνία: 2009
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

Κυκλοφορεί

Τα Θέλουμε Όλα

οι εκδόσεις των συναδέλφων, Νοέμβριος 2021

Καλοκαίρι 1969, Ιταλία. Ένα χρόνο μετά τον Μάη του '68, οι εργάτες της ΦΙΑΤ ξεκινούν ένα δυναμικό και αδιαμεσολάβητο απεργιακό αγώνα ενάντια στην πανίσχυρη εργοδοσία. Ο αγώνας τους αποτέλεσε την απαρχή μιας δεκαετίας εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων όπου πρωταγωνίστησε το κίνημα της Αυτονομίας και που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η τελευταία έφοδος της εργατικής τάξης στον ουρανό. Τελευταία... ας ελπίσουμε μέχρι την επόμενη...

διαβάστε περισσότερα...

frontVogliamoTutti

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes