Αν σας ενδιαφέρει η δουλειά μου και επιθυμείτε να με στηρίξετε μπορείτε να το κάνετε στο Patreon. Εκεί μπορείτε να βλέπετε πρώτοι νέες σελίδες ή έργα /μεταφράσεις, έργα μου (πίνακες, σχέδια, εικονογραφήσεις, καρικατούρες) σε υψηλή ανάλυση και αφίσες (μεγέθη Α3 και Α4) βασισμένες σε δουλειές μου.

 become a patron button

 

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 10:12

Οθέλλος: Imazighen A

Το Οθέλος είναι ένα κόμικ που διαδραματίζεται στην Ιταλική χερσόνησο στα 1300 (κυρίως στην Φλωρεντία και τη Ρώμη –αν και γίνονται αναφορές και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης). Οι δυο βασικοί ήρωες είναι ο Οθέλος και ο Δάντης σε μια εποχή όπου στη Φλωρεντία μαίνεται η διαμάχη μεταξύ μαύρων και λευκών Γουέλφων ενώ πάντα λίγο πιο πίσω κρύβεται η σκιά της Ρώμης και του Βατικανού, με τον Πάπα Βονιφάτιο VIII, να κινεί παρασκηνιακά τα νήματα για την κατάλυση της δημοκρατίας.

Παράλληλα με την σύγχρονη (στα 1300) ιστορία των πολιτικών αντιπαραθέσεων στη Φλωρεντία (όπου κεντρικό ρόλο διαδραματίζει ο Δάντης), μαθαίνουμε την ιστορία του Οθέλου προτού αυτός φθάσει στην Βενετία και γίνει μέρος μιας άλλης (πολύ πιο διάσημης και σπουδαίας) ιστορίας…

Αυτό αποτελεί το πρώτο μέρος (από τα τρία) του προλόγου που φέρει τον τίτλο Imazighen –μια λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους Βέρβερους και σημαίνει στην κυριολεξία «Ελεύθεροι Άνθρωποι».

Στο συγκεκριμένο πρώτο τεύχος γίνεται η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Οθέλου και του Δάντη. Είναι καλοκαίρι του 1300 και ο Δάντης είναι μέλος των 6 πριόρι που κυβερνούν τη Φλωρεντία. Η πόλη (και το συμβούλιο) είναι χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα: τους λευκούς γουέλφους (με το Δάντη να αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες τους) και τους μαύρους (με ηγέτη τον εξορισμένο Κόρσο Ντονάτι και την παρασκηνιακή υποστήριξη του Βατικανού).

Additional Info

  • Μέσο: Μαρκαδόροι, ψηφιακό χρώμα
  • Ημερομηνία: 2014

Κυκλοφορεί

Τα Θέλουμε Όλα

οι εκδόσεις των συναδέλφων, Νοέμβριος 2021

Καλοκαίρι 1969, Ιταλία. Ένα χρόνο μετά τον Μάη του '68, οι εργάτες της ΦΙΑΤ ξεκινούν ένα δυναμικό και αδιαμεσολάβητο απεργιακό αγώνα ενάντια στην πανίσχυρη εργοδοσία. Ο αγώνας τους αποτέλεσε την απαρχή μιας δεκαετίας εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων όπου πρωταγωνίστησε το κίνημα της Αυτονομίας και που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η τελευταία έφοδος της εργατικής τάξης στον ουρανό. Τελευταία... ας ελπίσουμε μέχρι την επόμενη...

διαβάστε περισσότερα...

frontVogliamoTutti

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes