Αν σας ενδιαφέρει η δουλειά μου και επιθυμείτε να με στηρίξετε μπορείτε να το κάνετε στο Patreon. Εκεί μπορείτε να βλέπετε πρώτοι νέες σελίδες ή έργα /μεταφράσεις, έργα μου (πίνακες, σχέδια, εικονογραφήσεις, καρικατούρες) σε υψηλή ανάλυση και αφίσες (μεγέθη Α3 και Α4) βασισμένες σε δουλειές μου.

 become a patron button

 

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 13:11

Γριά στο χωριό

Το σκίτσο αυτό είναι αντιγραφή μιας φωτογραφίας που κατέβασα από το internet. Πρόκειται για τη φωτογραφία μιας γριάς γυναίκας στη Μπάγια (Κήποι) Ζαγορίου (του 1913) από το φωτογράφο Fred Boissonnas. Μπορείτε να δείτε περισσότερα από τη δουλειά του εδώ.

Το σχέδιο ανήκει στην ίδια περίοδο με το Ερείπια (άλλο ένα σχέδιο βασισμένο σε φωτογραφία του F. Boissonnas). Εδώ όμως δεν ήθελα ένα τόσο ρεαλιστικό αποτέλεσμα, αλλά πιο πολύ να δώσω έμφαση στο θολό background πίσω από το θέμα (εξαιτίας της εστίασης του φακού). Διάλεξα πιο αχνές και ελεύθερες γραμμές (ειδικά στα φυτά) κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα (μαζί με τη χρήση μολυβιού) να βγει το τελικό έργο αρκετά πιο φωτεινό από την αρχική φωτογραφία.

Όπως και στο Ερείπια, διάλεξα να αφαιρέσω μια μορφή (αυτή του αγοριού πίσω από τη γριά) για να εστιάσω περισσότερο στη μορφή της.

Additional Info

  • Ημερομηνία: 2013

Κυκλοφορεί

Νύχτες με Αέρα

εκδόσεις ΚΨΜ, Οκτώβριος 2018

Είναι επικίνδυνο να ταξιδεύεις νύχτα - ειδικά όταν έχει αέρα. Για κάποιους όμως είναι ακόμα πιο επικίνδυνο... Για αυτούς το φεγγάρι είναι πάντα κόκκινο κι ο αέρας μυρίζει αίμα. Παρ΄ όλα αυτά επιζούν. Γιατί πρέπει. Γιατί είναι αποφασισμένοι...

διαβάστε περισσότερα...

banner nyxtes

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes