Items filtered by date: Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018

Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 11:06

3. Αυτονομία

To ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ αποτελεί το τρίτο κεφάλαιο από το κόμικ Τα θέλουμε όλα που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Νάννι Μπαλεστρίνι. 

Στο κεφάλαιο αυτό αρχικά βλέπουμε συνοπτικά πως έφθασε η κατάσταση σε εκείνη την Πέμπτη 29 του Μάη (την οποία αφηγείται το προηγούμενο κεφάλαιο, Ο Αγώνας. Έπειτα ξαναβρίσκουμε τον ήρωα καθώς βγαίνει τρέχοντας από το εργοστάσιο και πηγαίνει στη συνέλευση στο καφενείο. Ακολουθούν οι μέρες όπου ο αγώνας στο εργοστάσιο της Μιραφιόρι διευρύνεται και φτάνει να μπλοκάρει εντελώς την παραγωγή (αλλά και να εξαπλωθεί σχεδόν σε όλα τα εργοστάσια της Ιταλίας), μεχρι πριν την μεγάλη συνέλευση στο Πανεπιστήμιο και τα γεγονότα στις 3 Ιουλίου. (κεφάλαια ΤΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ, ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ και Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ στο βιβλίο).

Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμέτωπισα στο συγκεκριμένο μέρος είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του υλικού στο βιβλίο αποτελείται από μια μορφή ημερολογίου όπου ανά ημέρα καταγράφονται τα γεγονότα /δράσεις εντός του εργοστασίου. Διατηρώντας ότι έκρινα ως σημαντικότερο επέλεξα να κρατήσω τη μορφή ημερολόγιο μόνο για την αρχή (πριν τις 29 Μαΐου) και να δώσω μια μορφή κόμικ πάνελ για μετά τις 29, προσπαθώντας να φτιάξω μια εικόνα κλιμάκωσης.

Για το συγκεκριμένο κεφάλαιο έχω χρησιμοποιήσει κάποια στοιχεία και από άλλα δυο βιβλία, τα "Ο εγκατεστημένος", του Linhart Robert από τη ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ 21ου ΑΙΩΝΑ, και "Το ημερολόγιο ενός εργάτη της Renault", του Daniel Mothe από τις εκδόσεις ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ.

Επόμενα κεφάλαια θα είναι τα ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (ίδιο στο βιβλίο) και ΕΞΕΓΕΡΣΗ (επίσης).

Κυκλοφορεί

Τα Θέλουμε Όλα

οι εκδόσεις των συναδέλφων, Νοέμβριος 2021

Καλοκαίρι 1969, Ιταλία. Ένα χρόνο μετά τον Μάη του '68, οι εργάτες της ΦΙΑΤ ξεκινούν ένα δυναμικό και αδιαμεσολάβητο απεργιακό αγώνα ενάντια στην πανίσχυρη εργοδοσία. Ο αγώνας τους αποτέλεσε την απαρχή μιας δεκαετίας εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων όπου πρωταγωνίστησε το κίνημα της Αυτονομίας και που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η τελευταία έφοδος της εργατικής τάξης στον ουρανό. Τελευταία... ας ελπίσουμε μέχρι την επόμενη...

διαβάστε περισσότερα...

frontVogliamoTutti

become a patron button

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes