Αν σας ενδιαφέρει η δουλειά μου και επιθυμείτε να με στηρίξετε μπορείτε να το κάνετε στο Patreon. Εκεί μπορείτε να βλέπετε πρώτοι νέες σελίδες ή έργα /μεταφράσεις, έργα μου (πίνακες, σχέδια, εικονογραφήσεις, καρικατούρες) σε υψηλή ανάλυση και αφίσες (μεγέθη Α3 και Α4) βασισμένες σε δουλειές μου.

 become a patron button

 

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 11:32

El Greco (παρουσίαση)

Μια πολυμεσική εφαρμογή για τον ζωγράφο Δομίνικο Θεοτοκόπουλο (El Greco). Πρόκειται για μια εργασία που κατέληξε στη διπλωματική μου εργασία στην σχολή πληροφορικής που τελείωσα. Δεν είναι ένα καλλιτεχνικό έργο, απλά παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco), ενός διάσημου Έλληνα -Ισπανού μανιεριστή ζωγράφου. Έχει δημιουργηθεί με τοMacromedia Authorware (ολοκληρώθηκε γύρω στο 2002). Προσπαθεί να καλύψει τα περισσότερα από τα έργα του καλλιτέχνη, να δώσει κάποια βιογραφικά στοιχεία, αναλύσεις των έργων του αλλά και τις απόψεις του για θέματα τέχνης και τους σύγχρονους του καλλιτέχνες (όπως ο Michelangelo, ή ο Titian).

Όλες οι φωτογραφίες των έργων του προέρχονται από το διαδίκτυο (Olga's Gallery, WebMuseum κλπ.), ενώ το μεγαλύτερο μέρος των κειμένων προέρχεται από μια ειδική έκδοση του βιβλίου "El Greco, Ταυτότητα και Μεταμόρφωση" (editor Jose Alvarez Lopera) που συνόδευσε τη μεγάλη έκθεση με έργα του ζωγράφου πυο πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη το 1999-2000. Η μουσική προέρχεται από το άλμπουμ El Greco(1988), του συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου. Η εφαρμογή έχει δημιουργηθεί για καθαρά εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν αποσκοπεί σε καμιά περίπτωση σε κάποιο εμπορικό κέρδος.

Δείτε την εφαρμογή εδώ

 

Για να μπορέσετε να δείτε τις εφαρμογές θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε τον κατάλληλο web player για το Authorware από εδώ:

http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveAuthorware

--Δυστυχώς οι πιο πρόσφατες εκδόσεις των browsers δεν υποστηρίζουν το plugin αυτό--

Additional Info

  • Μέσο: authorware
  • Ημερομηνία: 2003

Κυκλοφορεί

Νύχτες με Αέρα

εκδόσεις ΚΨΜ, Οκτώβριος 2018

Είναι επικίνδυνο να ταξιδεύεις νύχτα - ειδικά όταν έχει αέρα. Για κάποιους όμως είναι ακόμα πιο επικίνδυνο... Για αυτούς το φεγγάρι είναι πάντα κόκκινο κι ο αέρας μυρίζει αίμα. Παρ΄ όλα αυτά επιζούν. Γιατί πρέπει. Γιατί είναι αποφασισμένοι...

διαβάστε περισσότερα...

banner nyxtes

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes