Αν σας ενδιαφέρει η δουλειά μου και επιθυμείτε να με στηρίξετε μπορείτε να το κάνετε στο Patreon. Εκεί μπορείτε να βλέπετε πρώτοι νέες σελίδες ή έργα /μεταφράσεις, έργα μου (πίνακες, σχέδια, εικονογραφήσεις, καρικατούρες) σε υψηλή ανάλυση και αφίσες (μεγέθη Α3 και Α4) βασισμένες σε δουλειές μου.

 become a patron button

 

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 12:07

Γλώσσα (ταινία)

Πρόκειται για μια συλλογή (με το Korsakow) τριών ταινιών -ασκήσεων που δημιούργησα στο μεταπτυχιακό και μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό: προσπαθούν να συνδυάσουν κείμνεο και εικόνα για να παράγουν ένα νέο νόημα.


Πρόταση

Είναι το πρώτο από τα τρία (και χρονικά). Το έκανα για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό όπου έπρεπε να λάβουμε μέρος σαν άσκηση. Καθώς ήμουν αρκετά διστακτικός για πολλούς λόγους και δεν είχα ιδέα (ή τα τεχνικά μέσα) για να δημιουργήσω κάτι άμεσα αποφάσισα να κάνω μια ταινία με ένα animated σενάριο συνδυασμένο με leit motifs για τον κάθε χαρακτήρα. Την περίοδο εκείνη μελετούσα την Εννοιολογική τέχνη (και κυρίως το έργο του Kosuth) κάτι που σίγουρα έπαιξε μεγάλ ορόλο στην εμφάνιση της ταινίας που αποτελείται αποκλειστικά από λέξεις (αποτελεί ίσως την πιο "ριζοσπαστική" από τις τρεις ταινίες της Γλώσσας.

Επιγράμματα

Τα Επιγράμματα είναι μια ακόμα άσκηση που είχαμε, να δημιουργήσουμε μια ταινία βασισμένη σε ένα επίγραμμα. Αντί να κάνω μια ταινία μόνος μου ζήτησα από τέσσερις φίλους μου (κανείς από τους οποίους δεν είναι κινηματογραφιστής) να συζητήσουν για το ίδιο θέμα σαν να έκαναν την ταινία οι ίδιοι, ενδιαφερόμενος περισσότερο για τη διαδικασία παρά για το τελικό αποτέλεσμα (φαντάζομαι ότι παρόμοια πράγματα έχουν συμβεί ξανά και ξανά -η πρωτοτυπία δεν είναι το φόρτε μου-, αλλά είχα στερέψει από ιδέες και περνούσα μια ιδιαίτερα εικονοκλαστική περίοδο). Το κείμενο χρησιμοποιήθηκε σε πολλά σημεία πάνω από την εικόνα για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ταινία και τα επιγράμματα -είχε δηλαδή υποστηρικτικό ρόλο. Συνολικά το μέγεθος της ταινίας (πάνω από 10 λεπτά) αλλά και το κάπως κουραστικό της περιεχόμενο θα έπρεπε να την κατατάξουν ως μια αποτυχία.

Αντί Αθωότητος

Το φιλμ είναι το τρίτο και τελευταίο της Γλώσσας και αποτελεί επίσης μια άσκηση που είχε ως θέμα να δημιουργήσουμε μια ταινία αποκλειστικά με υλικό παλιότερων ταινιών-ασκήσεων. Δυστυχώς δεν είχα πολύ υλικό για να μπορέσω να φτιάξω μια κανονική ταινία και έτσι αναγκάστηκα να γίνω "εφευρετικός" χρησιμοποιώντας ένα ελάχιστο απόσπασμα από μια παλιά ομαδική άσκηση του πρώτου εξαμήνου και συνδυάζοντας το με κείμενο που θα έπαιζε το ρόλο ηθοποιών για να εκτελέσω το σενάριο (με κάπως καφκικές αναφορές) που είχα σχεδιάσει.

Δείτε την ταινία εδώ

Additional Info

  • Μέσο: Korsakow & Digital Camera, Digital images
  • Ημερομηνία: 2004

Κυκλοφορεί

Τα Θέλουμε Όλα

οι εκδόσεις των συναδέλφων, Νοέμβριος 2021

Καλοκαίρι 1969, Ιταλία. Ένα χρόνο μετά τον Μάη του '68, οι εργάτες της ΦΙΑΤ ξεκινούν ένα δυναμικό και αδιαμεσολάβητο απεργιακό αγώνα ενάντια στην πανίσχυρη εργοδοσία. Ο αγώνας τους αποτέλεσε την απαρχή μιας δεκαετίας εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων όπου πρωταγωνίστησε το κίνημα της Αυτονομίας και που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η τελευταία έφοδος της εργατικής τάξης στον ουρανό. Τελευταία... ας ελπίσουμε μέχρι την επόμενη...

διαβάστε περισσότερα...

frontVogliamoTutti

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes