Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 08:11

Ο Διάλογος

Το σκίτσο έχει προκύψει από τροποποίηση μιας σελίδας του κόμικ μου "Τα θέλουμε όλα" (Συνέλευση, σελίδα 12 -η οποία με τη σειρά της προέρχεται από ένα καρέ της ταινίας "Η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο"). Αποτελεί κατά κάποιο τρόπο μια συνέχεια του σκίτσου "Καφέ ο Ρινόκερος" και είναι το τρίτο όπου χρησιμοποιώ την εικονογράφηση που παραπέμπει στο θεατρικό του Ιονέσκο.
Περιγράφει τον υποθετικό διάλογο δυο ατόμων που έχουν πλήρως υιοθετήσει την κρατική/επίσημη αφήγηση (οι "πιστεύω στην επιστήμη" -άσχετα αν εκφράζονται πολλές φορές αντικυβερνητικά), από τους οποίους ο ένας όμως έχει αρχίσει να έχει ενδοιασμούς /προβληματισμούς και έχει βγάλει προσωρινά τη μάσκα του ρινόκερου. Ο δεύτερος ρινόκερος βιάζεται να τον επαναφέρει στην τάξη.

Additional Info

  • Μέσο: pencils, pens, digital color
  • Ημερομηνία: 2021
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

Κυκλοφορεί

Τα Θέλουμε Όλα

οι εκδόσεις των συναδέλφων, Νοέμβριος 2021

Καλοκαίρι 1969, Ιταλία. Ένα χρόνο μετά τον Μάη του '68, οι εργάτες της ΦΙΑΤ ξεκινούν ένα δυναμικό και αδιαμεσολάβητο απεργιακό αγώνα ενάντια στην πανίσχυρη εργοδοσία. Ο αγώνας τους αποτέλεσε την απαρχή μιας δεκαετίας εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων όπου πρωταγωνίστησε το κίνημα της Αυτονομίας και που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η τελευταία έφοδος της εργατικής τάξης στον ουρανό. Τελευταία... ας ελπίσουμε μέχρι την επόμενη...

διαβάστε περισσότερα...

frontVogliamoTutti

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes