Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 07:18

At the gates

Άρχοντας των δαχτυλιδιών, Μόρντορ, Πύλες, Σόρον, το μάτι που βλέπει τα πάντα, νέα κανονικότητα, 4η βιομηχανική επανάσταση, ολοκληρωτισμός, περιφράξεις, φαβέλες, datoποίηση υγείας, ψηφιακά πιστοποιητικά υγείας, ψηφιακά διαβατήρια, ψηφιακή επιτήρηση και έλεγχος, επιχείρηση ελευθερία, τρολ ειδικοί (και φυσικά ο αγαπημένος πλέον "bring your data or stfu"), ορκ μπάτσοι...

Απαραίτητες σημειώσεις:

α) Η φράση "Bring your data or stfu" όσο κι αν φαίνεται απίστευτο είναι ο τρόπος που απαντούσε ένας τέτοιος ειδικός σε άτομα με τα οποία διαφωνούσε στο διαδίκτυο. Η χυδαιότητα της φράσης και η απαγόρευση του διαλόγου με ώθησαν να κάνω αυτό το σκίτσο (και ίσως ακολουθήσουν κι άλλα). Φυσικά το bring your data εδώ το χρησιμοποιώ και με την άλλη σημασία του: της υφαρπαγής, ψηφιοποίησης, εκμετάλλευσης των προσωπικών ιατρικών δεδομένων του καθενός.

β) Η κριτική στους ειδικούς που εξυπηρετούν, υποστηρίζουν, δικαιώνουν κρατικές κι επιχειρηματικές επιλογές, καταστολή και απαγορεύσεις δε σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι κι ότι δεν υπάρχουν άξιοι γιατροί, επιστήμονες κλπ. Αν και αυτονόητο, το γράφω για να μην πει κανείς ότι γενικεύω.

γ) Το σκίτσο δε σχολιάζει το αναφαίρετο δικαίωμα καθενός να αποφασίζει για το σώμα του και να επιλέγει ζυγιάζοντας τους κινδύνους να εμβολιαστεί ή όχι. Το σχόλιο είναι για την κρατική πολιτική των έμμεσων ή άμεσων καταναγκασμών.

Additional Info

  • Μέσο: σχέδιο, ψηφιακό χρώμα
  • Ημερομηνία: 2021
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

Κυκλοφορεί

Νύχτες με Αέρα

εκδόσεις ΚΨΜ, Οκτώβριος 2018

Είναι επικίνδυνο να ταξιδεύεις νύχτα - ειδικά όταν έχει αέρα. Για κάποιους όμως είναι ακόμα πιο επικίνδυνο... Για αυτούς το φεγγάρι είναι πάντα κόκκινο κι ο αέρας μυρίζει αίμα. Παρ΄ όλα αυτά επιζούν. Γιατί πρέπει. Γιατί είναι αποφασισμένοι...

διαβάστε περισσότερα...

banner nyxtes

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes