Αν σας ενδιαφέρει η δουλειά μου και επιθυμείτε να με στηρίξετε μπορείτε να το κάνετε στο Patreon. Εκεί μπορείτε να βλέπετε πρώτοι νέες σελίδες ή έργα /μεταφράσεις, έργα μου (πίνακες, σχέδια, εικονογραφήσεις, καρικατούρες) σε υψηλή ανάλυση και αφίσες (μεγέθη Α3 και Α4) βασισμένες σε δουλειές μου.

 become a patron button

 

Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016 09:47

Aλτάι (έγχρωμο)

Αυτή είναι μια σειρά από έγχρωμες εικονογραφήσεις για το βιβλίο Altai από τη συλλογικότητα Wu Ming. Οι εικόνες αυτές βασίστηκαν σε σχέδια που είχα κάνει κάποια χρόνια παλιότερα (και τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ, μαζί με πληροφορίες για τα ίδια αλλά και για το βιβλίο).

Υπάρχουν δύο εκδοχές κάθε εικόνας. Μία με το αρχικό αποτέλεσμα της διαδικασίας επιχρωμάτισης και μια δεύτερη όπου έχει γίνει προσπάθεια να θυμίζει υδατογραφία (προσωπικά προτιμώ αυτές τις εκδοχές).

Στο τεχνικό κομμάτι, τα χρώματα προστέθηκαν στις εικόνες ψηφιακά, μέσω photoshop. Αν και επεδίωκα μια κάποια ρεαλιστική απεικόνιση (για αυτό και προσέθεσα πολλές υφές στις επιφάνειες, αντιμετωπίζοντας τες σαν 3d αντικείμενα), τελικά τα χρώματα βγήκαν στις περισσότερες των περιπτώσεων αρκετά φωτεινά και έντονα. Πέρα από τα σχεδιαστικά λάθη, υποθέτω ότι υπάρχουν και αρκετά λάθη ιστορικής ακρίβειας.

Additional Info

  • Μέσο: Μαρκαδόροι, ψηφιακό χρώμα
  • Ημερομηνία: 2015-16

Κυκλοφορεί

Νύχτες με Αέρα

εκδόσεις ΚΨΜ, Οκτώβριος 2018

Είναι επικίνδυνο να ταξιδεύεις νύχτα - ειδικά όταν έχει αέρα. Για κάποιους όμως είναι ακόμα πιο επικίνδυνο... Για αυτούς το φεγγάρι είναι πάντα κόκκινο κι ο αέρας μυρίζει αίμα. Παρ΄ όλα αυτά επιζούν. Γιατί πρέπει. Γιατί είναι αποφασισμένοι...

διαβάστε περισσότερα...

banner nyxtes

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes