Items filtered by date: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 13:46

J.R.R. Tolkien

Μια προσπάθεια για τη δημιουργία καρικατούρας του συγγραφέα και γλωσσολόγου J.R.R. Tolkien. Στην γκαλερί παρακάτω περιλαμβάνονται ένα ρεαλιστικό σχέδιο, μικρά, γρήγορα προσχέδια-δοκιμές, πιο δουλεμένες προσπάθειες και η τελική εικόνα.

Η τελική εικόνα δημοσιεύτηκε σε υψηλή ανάλυση στη σελίδα μου στο patreon: https://www.patreon.com/posts/25389021

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 09:29

Umberto Eco

Μια προσπάθεια για τη δημιουργία καρικατούρας του Ιταλού συγγραφέα Umberto Eco. Στην γκαλερί παρακάτω περιλαμβάνονται ένα ρεαλιστικό σχέδιο (σε νεότερη ηλικία), μικρά, γρήγορα προσχέδια-δοκιμές, πιο δουλεμένες προσπάθειες και η τελική εικόνα. 

Η τελική εικόνα δημοσιεύτηκε σε υψηλή ανάλυση στη σελίδα μου στο patreon: https://www.patreon.com/posts/25339015

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 08:59

Take them down Καρικατούρες

Καρικατούρες πολιτικών προσώπων (τόσο παγκόσμιων ηγετών όσο και ελλήνων πολιτικών) και ελλήνων δημοσιογράφων για την εικονογράφηση του τραγουδιού "Take them down" των Dropkick Murphys (από το album "Going out in style", 2011). Οι εικονογραφήσεις προσπαθούν να συνδυάσουν σχέδια και πραγματικές φωτογραφίες με σκοπό να δημιουργηθεί μια προσέγγιση όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική (χωρίς όμως τα σχέδια να χάσουν τον γελοιογραφικό τους χαρακτήρα).

Με σειρά εμφάνισης παρακάτω: Ευάγγελος Βενιζέλος (υπουργός επί χρόνια και κάποια στιγμή ηγέτης του ΠΑΣΟΚ), Christine Lagarde (Διευθύντρια στο ΔΝΤ), Angela Merkel και Nicolas Sarcozy (καγκελάριος στη Γερμανία και πρώην πρόεδρος της Γαλλίας), Barack Obama (πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ), Olli Rehn (πολιτικός στην ΕΕ), Μπάμπης Παπαδημητρίου (έλληνας "δημοσιογράφος"-παρουσιαστής), Λουκάς Παπαδήμος (Πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Τράπεζας της Ελλάδας κι ύστερα μη εκλεγμένος πρωθυπουργός), Γιάννης Πρετεντέρης (έλληνας "δημοσιογράφος"-παρουσιαστής), Αντώνης Σαμαρας (πρώην (ακρο)δεξιόςπρωθυπουργός),Wolfgang Schäuble (πρώην υπουργός οικονομικών της Γερμανίας).

Μπορείτε να δείτε το animation στην αντίστοιχη σελίδα ή στο youtube.

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 08:59

Los Socialistas Καρικατούρες

Οι καρικατούρες αυτές σχεδιάστηκαν για την εικονογράφηση του animation Los Socialistas που "αξιοποιεί" το γεγονός ότι πολλοί "σοσιαλιστές" και εξέχοντα μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ήταν δικτάτορες, ηγέτες του ΔΝΤ, ή πολιτικοί (βλέπε ΓΑΠ) που έχουν πάρει αντιδραστικά αντιλαϊκά μέτρα (ή έχουν σκοτώσει και βομβαρδίσει κόσμο όπως ο Barak). 

Με τη σειρά που εμφανίζονται παρακάτω: Γιώργος Παπανδρέου (ΓΑΠ), Dominik Strauss -Kahn (πρώην διευθυντής του ΔΝΤ), Muammar Gaddafi (πρώην ηγέτης -δικτάτορας στη Λιβύη), Ben Ali (πρώην πρόεδρος της Τυνησίας) και Ehud Barak (πρώην πρωθυπουργός και υπουργός άμυνας του Ισραήλ).

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 07:22

Τα Θέλουμε Όλα -αφ. 5

Αφίσα για το κόμικ άλμπουμ "Τα Θέλουμε Όλα" που ολοκληρώθηκε το Γενάρη του 2019. Έχω προσθέσει διάφορες χρωματικές εκδοχές.

Η αφίσα αυτή δημοσιεύτηκε (σε μεγέθη Α3 και Α4) στη σελίδα μου στο patreon.

Κυκλοφορεί

Τα Θέλουμε Όλα

οι εκδόσεις των συναδέλφων, Νοέμβριος 2021

Καλοκαίρι 1969, Ιταλία. Ένα χρόνο μετά τον Μάη του '68, οι εργάτες της ΦΙΑΤ ξεκινούν ένα δυναμικό και αδιαμεσολάβητο απεργιακό αγώνα ενάντια στην πανίσχυρη εργοδοσία. Ο αγώνας τους αποτέλεσε την απαρχή μιας δεκαετίας εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων όπου πρωταγωνίστησε το κίνημα της Αυτονομίας και που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η τελευταία έφοδος της εργατικής τάξης στον ουρανό. Τελευταία... ας ελπίσουμε μέχρι την επόμενη...

διαβάστε περισσότερα...

frontVogliamoTutti

become a patron button

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes